Skip to main content

Over Jantje


Mijn naam is Jantje Dobma (1974) en ik ben werkzaam als therapeut en mindfulness trainer in een specialistische GGZ instelling. In mijn werkzame en persoonlijke leven heb ik ervaring opgedaan in verschillende werkgebieden met vele behandelvormen. Ik ben begonnen als fysiotherapeut, waarbij ik zowel preventief werkte met leefstijlinterventies en -adviezen, alsook curatief, behandelend in de 1e lijns fysiotherapiepraktijk. Nu werk ik gedragsmatig in de sGGZ als psychomotorisch therapeut.

Ontspanning, focussing, interoceptieve exposure, dansen, emotioneel lichaamswerk, systemisch werk, principes uit de cognitieve gedragstherapie, acceptance and commitment therapy (ACT), schemagerichte mindfulness en compassietraining zijn onder andere richtingen waarin ik ervaring en kennis heb opgedaan en welke ik integreer in mijn begeleiding.
Een brede interesse heb ik altijd gehad, nieuwsgierig naar het waarom van dingen. Het stellen van vragen en het zoeken naar antwoorden heeft me gebracht waar ik nu ben en heeft me veel geleerd. Maar het heeft me ook dikwijls doen omzwerven en verder bij mezelf doen wegvoeren. Met mindfulness vallen al deze (zoek) richtingen samen. Gewoon hier en nu, steeds dichter bij mezelf.

Ik ben van mening dat je iemand anders iets kunt leren of laten ervaren als je daar zelf ook bent geweest, er zelf ervaring mee hebt. Dit neem ik mee in mijn begeleiding en trainen van mensen; mezelf blijven ontdekken, ontwikkelen en zo mezelf en mijn ervaring meenemen in die begeleiding. Vanuit een oprechte interesse in de ander met een serieuze, professionele, maar vooral ook speelse houding wil ik anderen meenemen op ontdekkingstocht naar, tja…. eigenlijk naar hier, gewoon NU.

Dij mit baaide bainen op grond stoan blift komt nait veuroet

Fre Schreiber

Op de hoogte blijven van nieuws en de agenda?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!