Skip to main content

Mindful leven

Bewuster leven en meer genieten


ONLINE training
Mindful leven

Een compacte training, waarin je uitgebreid kennismaakt met mindfulness, met praktisch toepasbare oefeningen voor in je dagelijkse leven, vanuit je eigen huiskamer!
Onze dagelijkse mindset is ongemerkt heel versnipperd. Zeker in deze huidige tijd met vele prikkels en social media. Het is veelal gericht op het verleden (wat als…) en de toekomst (hoe zal dat gaan…). Eigenlijk heel jammer, want zo mis je de volheid van het huidige moment. Die lekkere kop koffie, dat heerlijk doorbrekende zonnetje, die prachtige glimlach van je kind, een compliment van je collega. Zo gaan er veel bijzondere dagelijkse ervaringen als ‘gewoon’ of zelfs ongemerkt aan ons voorbij. We reageren vanuit deze onbewuste mindset ook vanuit een automatische piloot. We zijn er niet echt bij en doen zoals we altijd deden en krijgen wat we altijd kregen. Het leven kent ook moeilijke zaken; grotere (verlies van dierbare of een baan) en kleinere (slecht weer op je zonvakantie, een fout op je werk). Onontkoombaar, maar hoe we hier mee omgaan bepaalt voor een groot deel hoe we deze zaken ervaren en hoeveel impact het op ons heeft.

In het moment, zonder oordeel
Met mindfulness oefen je om je aandacht bewust te richten, in het huidige moment en zonder oordeel.

Dit klinkt misschien abstract, maar dit is precies het tegenovergestelde van de automatische piloot. Wanneer je meer bewust bent van je eigen automatische patronen, krijg je juist keuzevrijheid om bewust te handelen, meer passend te reageren. Hierdoor kun je meer genieten van de mooie zaken en mogelijk ook beter omgaan met de moeilijkere dingen van het leven.

Even voor de goede orde, dit is wat anders dan het leven veranderen of dingen naar je eigen hand zetten. Een mooie metafoor die dit goed illustreert: “Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen”.

Mindful leven is een training die compact is opgezet, maar waarmee je uitgebreid kennis maakt en oefent met deze mindfulness vaardigheden.
Opzet online training
Mindful Leven© is een online-training van 5 wekelijkse bijeenkomsten. Zes weken na de laatste bijeenkomst is er een 6e sessie waarin we nog eenmaal samen oefenen en evalueren hoe je het geleerde al hebt kunnen integreren in je dagelijkse leven. In de bijeenkomsten verkennen we verschillende thema’s van mindful leven en oefenen we met mindfulness.

Het werkboek biedt verdiepende theorie om tussen de sessies door te lezen. Ook krijg je opdrachten om thuis te oefenen in het je eigen maken van mindfulness vaardigheden en deze praktisch toe te passen. Het thuis oefenen is een belangrijk onderdeel voor het effect van de training op je leven. Wees bij het aangaan van deze training dus bereid om hier dagelijks tijd voor vrij te maken. Een korte vragenlijst bij de start en afronding van de training geeft je inzicht in hoe mindful je bent geworden.

Voor wie?
Deze training is voor mensen:
 • die nieuwsgierig zijn naar mindfulness
 • die stress ervaren
 • die het gevoel hebben geleefd te worden
 • die meer rust willen ervaren i.p.v. altijd druk te zijn
 • die meer contact willen met hun lichaam
 • die meer vanuit hun gevoel willen leven
 • die beter voor zichzelf willen zorgen
 • die bewuster willen leven
 • die meer willen genieten!
Maak kennis met mindfulness
We geven regelmatig gratis Webinars waarin je online kennis kunt maken met mindfulness en met ons als trainers. Marrit en ik zullen dan toelichten wat we tijdens deze Mindful Leven training gaan doen en je kunt ervaren of dit wat voor je kan zijn. De eerstvolgende Webinar is op maandag 2 mei 2022 van 20.00 - 21.00 uur.
Thema´s
Met de training doorlopen we verschillende thema´s. Je ontdekt hoe de automatische piloot voor en tegen je werkt, wat je grenzen zijn en hoe je hier mee omgaat, hoe controle een rol speelt in je leven, wat eerlijk luisteren voor je kan betekenen en hoe je goed voor je zelf zorgt. Dit komt terug in de verschillende sessies:

Bewust Handelen

Je maakt kennis met de automatische piloot. Hoe deze invloed heeft op de manier waarop je dingen ervaart en ook maakt dat je onbewust vast kunt lopen in (oude) niet helpende gedragspatronen. Kennismakend met de andere deelnemers ervaar je hoe mindfulness-oefeningen je bewuster maken van je dagelijkse handelen.

Bewust Bewegen

In deze bijeenkomst verken je het thema grenzen. Hierbij ga je je lichaam actiever inzetten. Ook ontdek je dat je je lichaam altijd kunt gebruiken om terug te keren met je aandacht naar het hier en nu.

Bewust Zitten

Hoe beïnvloeden je gedachten je gevoel en vice versa? En waarom willen we als mens zo graag (alles) controleren en sturen? Je onderzoekt hoe controle invloed heeft op jouw handelen en je oefent tijdens deze bijeenkomst met de zitmeditatie, een mindfulness oefening waarbij je de aandacht richt op de ademhaling.

Bewust Luisteren

Horen, een handig en belangrijk zintuig. In het contact met je medemens. Maar ook luisteren naar jezelf is van groot belang. Om je grenzen te voelen en om te handelen naar wat jij voelt en echt wilt. Hoe eerlijk ben je daarin? Je zet bewust luisteren in om mindful aanwezig te zijn met jezelf en in contact met de ander.

Bewust Leven

In deze bijeenkomst besteden we aandacht aan gezonde zelfzorg. Wat geeft en kost je energie, welke keuzes maak je (wel of niet)? Kijkend naar wat de afgelopen weken voor je hebben gedaan, maak je een plan hoe je mindfulness verder wilt integreren in je leven.

Bewust terug- en vooruitkijken

Na 6 weken komen we weer bij elkaar om te evalueren hoe het is gegaan en om opnieuw een intentie te zetten voor hoe je verder wilt gaan met mindfulness. We frissen de mindfulness oefeningen samen op en er is aandacht voor intrinsieke motivatie.
Investering
Voor deze compacte training van 6 bijeenkomsten betaal je €250,-.
Dit is inclusief:
 • 6 online sessies van 1,5 uur
 • Een uitgebreid digitaal werkboek met opdrachten en verdiepend leesmateriaal over de thema’s
 • Audiobestanden om mee te oefenen
 • Je eigen comfortabele huis om vanuit te oefenen!
Opgave
We starten in mei weer een nieuwe training op dinsdagavond. Dit is van 20.00 – 21.30 uur op 10, 17, 24, 31 mei, 7 juni en 12 juli en zal door Marrit worden begeleid.

Heb je interesse? Meld je dan aan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Heb je nog vragen, mail ons dan of bel met Jantje 06 20 940 740 of Marrit 06 54 22 38 68.

Life isn’t about waiting for the storm to pass, It’s about learning to dance in the rain

Op de hoogte blijven van nieuws en de agenda?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!